Akupunktur

Akupunktur lindrer smerte. Moderne akupunktur virker via nervesystemet og hjernen, hvor TMC (kinesisk akupunktur) virker via meridianbanerne. Erfaringer viser at moderne akupunktur kan hjælpe:

 • Over 80% af alle smerte patienter
 • 83% “uhelbredelige” blinde og svagsynede
 • Godt 80% kroniske patienter
  – undtagen dem der har ernæringsmangel

I klinikken tilbydes følgende moderne akupunktur behandlingsformer:

AcuNova velegnet til behandling af smerter, både kroniske- og akutte sportsskader, allergi, overgangsalder samt øjen- og ørelidelser (AMD, kikkertsyn, mm.)
AcuDan velegnet til behandling af arvelige betingede problemer og sygdomme, der forværres af stress, samt patienter der ofte har hovedpine
AcuStomach velegnet til behandling af mave/tarmproblemer samt organiske sygdomme i lever, bugspytkirtel, milt, blære og nyre
AcuSpine velegnet til behandling af alle mulige problemer i og omkring rygraden
Triggerpunkt akupunktur velegnet til at fjerne stivhed og smerte i musklen
ECIWO kinesisk microbehandlingssystem til behandling af alle ubalancer
AcuChronic velegnet til behandling af kroniske lidelser
AcuLine velegnet til behandlig af smerte og øjenlidelser
NPSO velegnet til smertebehandling sammen med AkuLine

Behandlingsforløb:

Smertebehandling: 5 dage i træk med en halv times behandling pr. dag eller over 3 dage med to behandlinger pr. dag med en times pause mellem behandlingerne.

Ordblindhed: 2 x om ugen i 3 uger. Derefter ca. 1 månedligt til problemet er afhjulpet

Øjensygsomme: 10 dage i træk med 2 behandlinger pr. dag

Eksem: 5 behandlinger over 5 uger.

Mave/tarm problemer: 5 dage i træk med en halv times behandling pr. dag eller over 3 dage med to behandlinger pr. dag med en times pause mellem behandlingerne.


Øre akupunktur

Øre akupunktur kan betegnes som ‘mikrozoneterapi’, da principperne for diagnose og behandling er de samme som for zoneterapi. Hele menneskekroppen afspejler sig i øret på samme måde som på fødderne ved zoneterapi. Øre akupunktur kan bruges som en selvstændig behandling eller i kombination med zoneterapi/massage. Som noget nyt tilbydes det nu også som laserbehandling.

Øreakupunktur har effekt på en række lidelser:

 • kroniske samt akutte skader,
 • allergier,
 • smerter,
 • migræne og hovedpine,
 • hedeture,
 • søvnproblemer,
 • hormonelle lidelser,
 • følelsesmæssige problemer som angst, uro, stress, udbrændthed, sorg og lettere depressioner.

Derudover kan det være behjælpeligt ved:

 • vægtregulering,
 • rygeafvænding

Vægtregulering

Akupunktur er et supplement til at opnå vægtkontrol. Det er ikke et universal- eller vidundermiddel til behandling af overvægt, men akupunktur er effektiv til at gøre det lettere at tabe sig og vedligeholde dette vægttab, hvis du er villig til at ændre sin livsstil.

Den nøjagtige mekanisme, hvorved akupunktur virker er ukendt, men vi ved, at akupunkturnåle indsat i specifikke punkter på kroppen og i øret frigiver endorfiner, som har en beroligende og afslappende effekt, der gør det nemmere at håndtere stress, frustration og angst, som er faktorer, der kan udløse overspisning. Endorfiner påvirker også fordøjelses systemet og de hormonelle systemer, så akupunktur kan hjælpe med at genoprette balancen i organsystemer, der kører for hurtigt – eller i dette tilfælde for langsomt – altså stofskiftet og viljestyrken.

Du skal regne med 1 – 5 behandlinger.

Rygeafvænning

Akupunktur er en god hjælp til at skodde cigaretten for sidste gang. Ved brug af akupunktur slukkes den fysiske trang til rygning. Dit humør stabiliseres under afvænningen, hvilket betyder, at du ikke har behov for at trøstespise, og vægten bliver lettere at holde.

Gode råd inden du skodder cigaretten:

 • Være afklaret
 • Planlæg gerne dit rygestop så det falder på en fridag
 • 2 – 3 uger inden dit rygestop kan du nedsætte dit cigaretforbrug
 • Skriv dine grunde ned for at stoppe med at ryge. Formuler en positiv sætning du kan bruge i den svære tid. En sætning du kan tage frem, der minder dig om dit mål og vigtigheden af det projekt du er i gang med.

Nikotin påvirker vores krop ved at accelerere de fysiske processer. Puls og blodtryk stiger, tarmfunktion og stofskiftet stiger, og humøret bliver bedre. Dette er dog en stakket frist, efter max 4 timer aftager denne virkning og den modsatte effekt indfinder sig. Afhængighed af tobak er afhængighed af nikotin. Nikotin er et af de mest vanedannende stoffer vi kender. Når man stopper med at indtage nikotin skabes der en ubalance i kroppens nervesystem i op til en måned – og det kan føles som meget lang tid at holde igen.

Du skal regne med 1 – 5 behandlinger


NADA

Nada er et system, der får dig mere i balance. Det vil sige, at det er en behandlingsform, der afbalancere og styrker kroppens funktioner, og genskaber din indre ro og fokus. NADA virker godt sammen med anden behandling – eksempelvis zoneterapi. Der gives 5 små tynde, sterile nåle i hvert øre og du sidder med disse nåle i ca. 45 minutter.

NADA kan have følgende effekt:

 • stressdæmpende
 • kan dæmpe hovedpine, stress
 • smertelindrende
 • give bedre søvn
 • dæmpe angst, uro og bekymring
 • bedre udskillelse af affaldsstoffer, og dermed også udskillelse af medicin, alkohol mv
 • regulere hormonbalancen og humørsvingninger
 • regulere fordøjelsen

Gør behandlingen ondt?

Da det er meget små og tynde nåle, der bruges, er behandlingen næsten smertefri. Hvis punktet er meget ømt, kan der i nogle tilfælde mærkes et lille prik, når nålen sættes i.

Er der bivirkninger ved behandlingen?

Overordnet er der ingen bivirkninger. Der kan forekomme en snurren, prikken, eller ”strøm” enten i øret eller kæben. Dette er som regel et godt tegn. Det ses, at gamle problemer, eller symptomer kan blusse op i en kortere periode. Det er normalt, og kan betragtes, som en god proces. Det er ikke udsædvanligt, at man under eller efter behandlingen kan blive meget træt. Trætheden fortager sig dog hurtigt.


Oscillationsakupunktur

Angst er en naturlig reaktion på oplevet fare. Angsten sikrer, at vi reagerer hurtigt og instinktivt og f.eks. flygter eller forsvarer os, når vi føler os truet. Nogle mennesker reagerer på begivenheder eller i situationer der ikke almindeligvis udløser angst. Det vil sige, at den naturlige angstreaktion er ude af proportion med den reelle fare.

Frygt er en følelse knyttet til en oplevet eller forventet fare. Frygt udspringer ofte af erfaring med smerte, ydmygelse, nederlag eller trussel i bestemte situationer og den motiverer til at undgå sådanne oplevelser. Traditionelt opfattes frygt som tilknyttet til reel fare i modsætning til angst.

Reaktion på angst:

De psykiske symptomer kan være af forskellig karakter og sværhedsgrader. Det kan f.eks. være som en konstant uro og bekymring eller som pludselige panikanfald. Mennesker med angsttilstand kan ofte godt rationelt forstå, at deres frygt er overdrevet, men alligevel være ude af stand til at bekæmpe den. Personer med OCD vil opleve, tvangstanker eller udføre tvangshandlinger, sædvanligvis af frygt for at noget frygteligt ellers vil ske. Personer med PTSD plages af flash baks, hvor de oplever at være tilbage i traumatiske situationer.

De kropslige symptomer på angst kan f.eks. være:

 • hjertebanken,
 • sveden,
 • trykken for brystet,
 • rysten,
 • søvnproblemer.

De fysiske symptomer formidles over den del af nervesystemet, som kaldes det autonome nervesystem, hvilket betyder de er uden for viljens kontrol. Angsttilstanden er ofte forbundet med en betydelig grad af subjektiv lidelse, nedsat livskvalitet og nedsat socialt funktionsevne.

Alternativbehandling/selvbehandling:

 • Motion, søvn, Homoøpati, Bachs blomsterdråber, perikon, rosenrod, doTerra olier
 • Kinesiologi, SRB behandling
 • NADA/5 punkts behandling
 • Akupunktur: Oscillationsakupunktur, TCM

Der er en olie til alt – støt dine følelser med essentielle olier

Når man bruger essentielle olier, er det vigtigt, at man ved, hvordan de er fremstillet, og at de er 100% rene. Er olien f.eks. blandet med andet eller fortyndet, kan det ikke anbefales at bruge terapeutisk, da det er svært at vide, hvordan den påvirker dig og måske er blandingen ikke helt ens fra flaske til flaske.

doTERRA olier er 100% naturlige og fremstillingen veldokumenteret. De kan bruges på huden, drikke dem eller diffuse dem. Mærk efter hvilke olier der kalder på dig og gå på opdagelse i, hvad de kan gøre for dig.

Hvilken olie skal du så vælge?

Du skal vælge at arbejde med de symptomer og følelser, du er klar til. Der findes ingen forkert vej, der findes ingen rigtig vej. Noter gerne undervejs. Vil du vide mere om hvad olierne kan gøre for dig, er du velkommen i klinikken. Det er også mulig selv at købe olierne hjem som bygger (formidle olierne videre til andre eller som kunde) og blive en del af et fantastisk team.